България се изправя срещу Литва в третия си мач от европейските квалификации. В

...
България се изправя срещу Литва в третия си мач от европейските квалификации. В
Коментари Харесай

Ще пазим надеждата за Европейско с победа в Литва

България се изправя срещу Литва в третия си мач от европейските квалификации. В 16:00 часа през днешния ден тимът на Младен Кръстаич излизат на стадион " Дариус и Гиренос " в Каунас за своя трети тест от акцията за Евро 2024 след две загуби. Мачът може да наблюдавате в NOVSPORT и. 

Българите паднаха от Черна гора и Унгария в първите си две срещи са с 0 точки и голова разлика 0:4. Литовците също нямат извоювана точка, само че от една среща. Така единствено победа в Каунас ще остави вярата ни за нещо в тези квалификации.

Досега България и Литва са се срещали три пъти, като има две победи за нашите и едно проваляне.

Четирима български футболисти са вкарвали попадения във вратата на литовците - Велизар Димитров (2), Димитър Бербатов, Ивайло Чочев и Кирил Десподов. Очаква се последните двама да са титуляри в Каунас. Заради мощните си игри през предишния сезон в efbet Лига и голмайсторския приз, Чочев най-накрая получи повиквателна от Младен Кръстаич. 

Литовците също са окуражени да вземат трите точки. Очаква се стадион " Дариус и Гиренос " да бъде цялостен за дуела. Капацитетът на неотдавна реновираното оборудване в Каунас е за 15 300 фенове.

За днешния мач българските футболисти ще дебютират със своята нова екипировка, отдадена на 100-годишнината от основаването на БФС. 

След три дни България има мач против фаворита Сърбия в Разград. 

Вече се появиха информации, че в случай че не вземем най-малко 3 точки от двете срещи Младен Кръстаич ще си тръгне от националния тим. За негов правоприемник се спряга Илия Груев. 

Вероятни сформира: 

Литва: Гертмонас, Ласицкас, Кажуколовас, Гирдвайнис, Бенета, Вербицкас, Гинейтис, Узиела, Янякаускас, Черних, Паулаускас

България: Даниел Наумов, Валентин Антов, Алекс Петков, Илия Груев, Виктор Попов, Ивайло Чочев, Филип Кръстев, Илиян Стефанов, Марин Петков, Кирил Десподов, Спас Делев.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР